Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Szukanie zaawansowane

6743 wiadomości w 2165 wątkach,- wysłane przez 2538 użytkowników - Najnowszy użytkownik: virus-v11

Wrzesień 07, 2010, 14:43:27
VirtueMart - forum polskich użytkowników sklepu internetowego dla Joomla!Komponent VirtuemartInstalacja i aktualizacjaVirtuemart - Co to za błąd jak go usunąć?
Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Virtuemart - Co to za błąd jak go usunąć?  (Przeczytany 146 razy)
demonkm
_
*

« : Lipiec 25, 2010, 12:28:35 »

Witam!

Zakładam sklep i wszystko jest niby ok, ale mam problem już po rejestracji gdy testuję zakupy. Po dodaniu produktu do koszyka i próbie zakupu wysypuje mi się coś. tz tam gdzie powinny pojawić się dane do wysyłki mam następujące krzaki

No valid database connection Illegal mix of collations (utf8_unicode_ci,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,IMPLICIT) for operation '=' SQL=SELECT * FROM jos_vm_user_info i INNER JOIN jos_vm_country c ON (i.country=c.country_3_code OR i.country=c.country_2_code) LEFT JOIN jos_vm_state s ON (i.state=s.state_2_code AND s.country_id=c.country_id) WHERE user_id='63' AND address_type='BT'
asdasd

a tam gdzie są informacje dodatkowe mama nastepującą informację

Informacje o dostawie
Proszę wybrać adres wysyłki!
No valid database connection Illegal mix of collations (utf8_unicode_ci,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,IMPLICIT) for operation '=' SQL=SELECT * FROM jos_vm_user_info i INNER JOIN jos_vm_country c ON (i.country=c.country_3_code) LEFT JOIN jos_vm_state s ON (i.state=s.state_2_code AND s.country_id=c.country_id) WHERE user_id =63 AND address_type = 'ST' ORDER by address_type_name, mdate DESC

Czy ktoś może mi powiedzieć jak rozwiązać tne błąd to dla mnie bardzo ważna sprawa.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2010, 00:03:42 wysłane przez demonkm » Zapisane
werian
_
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2010, 13:09:04 »

Przydałoby się trochę więcej informacji, m.in. co to za wersja Virtuemarta, oraz co namieszałeś w tych dostawcach że wywala zapytanie sql Uśmiech

Prawdopodobnie coś nie tak z kodowaniem tabeli.

Jeśli potrzebujesz pomocy z Virtuemart lub Joomlą, pisz na PM.
demonkm
_
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2010, 22:09:50 »

nic nie namieszałem bo jeszcze nie zdązyłem  nic skonfigurować w sumie jeśli chodzi o dostawy itd.

wersja joomla  1,5,20   virtue   1.1.4 PL

Mozesz mi powiedzieć jak to naprawić?
Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do:  

Theme orange-lt created by panic